Clinic

Wilt u de leden van uw vereniging een leuke clinic verspringen laten beleven? Dan bent u bij mij aan het goede adres! Van jong tot oud, iedereen die het leuk vindt om ver te (leren) springen is wat mij betreft welkom! Ik probeer tijdens een clinic het plezier en de passie die ik voel voor het verspringen over te dragen. De clinic zal verder (in overleg) geheel op uw wensen en die van de doelgroep worden afgestemd.

Clinic
Een voorbeeld van een clininc: De clinic kan een training zijn van ongeveer twee uur, waarin de verschillende elementen van het verspringen tot uiting komen. Vaak wordt er begonnen met een leuke en actieve warming-up, bestaande uit een spel en  verschillende rekoefeningen. Vervolgens zal er begonnen worden met loopscholing, waarbij oefeningen aangereikt worden om de loop en verspringtechniek te verbeteren. Daarna kan de warming-up worden afgesloten met wat leuke start en reactie-oefeningen.

Het hoofdgedeelte van de training bestaat uiteraard uit verspringen. Afhankelijk van de wensen van de atleten wordt de indeling van dit gedeelte bepaald. Er kan gewerkt worden uit kleine aanlopen, waarbij vooral gelet wordt op techniek. Iedereen kan dit meedoen op zijn eigen niveau. Indien gewenst kunnen de aanlopen langer gemaakt worden, waarbij uiteraard de moeilijkheidsgraad omhoog gaat. Richting het wedstrijdseizoen kan er ook gekozen worden voor een training waarbij gelet wordt op aanloop en wedstrijdsimulatie.

IMG_3067Een clinic kan worden opgeleukt met verschillende extra’s. Zo kan ik een presentatie over mezelf/verspringen geven, kan ik twee trainingen geven (met tussendoor een lunch?), kan ik actief meedoen en sprongetjes maken (zie video hieronder), kan ik een serieuze demonstratie geven met een paar verre sprongen en kan ik eventueel samen met Emiel Mellaard langskomen!

Het afgelopen jaar heb ik onder andere clinics gegeven bij  T&F Camps, Trias, Athlos, Splash Athletics, AKU Uithoorn, AAC Amsterdam en AV Typhoon.