Clubliefde bestaat: AAC Amsterdam

Men vraag zich tegenwoordig steeds vaker af of clubliefde nog bestaat. Clubliefde bindt mensen en geeft je club een toekomst. Toekomst, dat is wat AAC een aantal jaar gemist heeft. Er stroomde weinig eigen jeugd door naar de senioren, talenten stopten en de gevestigde orde vertrok. Dit jaar is alles anders. Na 4 jaar ploeteren in de middenmoot van de 1e divisie, stonden we er dit jaar na twee wedstrijden goed voor. De ploeg vol jong talent (en hier een daar oud gediende) stond maar liefst 31 punten voor op rivaal PAC en bij de 3e wedstrijd werd alles gegeven om rechtstreekse promotie veilig te stellen. #AACkampioenen ‘trending’ op Twitter en de baan van AC Tion (Enschede) kleurde Zwart/Rood.

aac

Clubliefde kent volgens van Dale geen definitie. Clubliefde is een gevoel en betekent ‘iets voor de club doen, waar je zelf geen (financieel) gewin bij hebt’. Clubliefde is als drievoudig olympiër een ochtend onbetaald verlof op nemen, 2,5 uur in de auto te zitten en de 110mh winnen. Of als kersvers lid van AAC zo graag willen helpen met de promotie, dat je de 800m (3e plek), 400m (1e) en 4x400m (1e) loopt. Of het NK triatlon laten schieten omdat je gevraagd bent om de 5km te lopen. Of als voorzitter de 3000 steeple voor je rekening nemen.

Ik zal eerlijk zijn: deze ploeg is nog niet van het niveau van de groep die 32x achter elkaar landskampioen werd, maar is jong en wordt steeds beter! Junioren Tarik Bayoumi (400mh, 1e), Denzel Commentia (Kogel/Discus, 4e/2e), Boris Wolbink (Pols, 3e), Dennis Hemelaar (Kogel, 6e) vormen een onmisbaar deel van de ploeg. Qua leeftijd zitten neosenioren Joeri van der Hooft (Hoog, 5e) en Jasper Kranendonk (tijdens de derde wedstrijd afwezig) net daar boven. En dan hebben we nog nieuwkomer Twan van Vastenhoven, 24 jaar en een fantastische aanwinst op de 400/800m. Joris Sinnige, die bij de derde wedstrijd helaas geblesseerd moest afzeggen, had bij de eerste wedstrijd een rol en Paul Boon, die ook net lid is en traint bij team Thuijs, kwam zíjn ploeg aanmoedigen in Enschede.

De kern van de ploeg is al een aantal jaar hetzelfde. ‘Oudjes’ Gregory Sedoc (110mh, 1e), Virgil Spier (100/200, 1e/2e) en Jeroen Veldhuis & Herman Leeman (5km, 3e/10e) slijten gelukkig nog niet. De groep midden twintigers bestaat uit: Björn Vennema (3000 steeple, 10e), Jasper Christiaan (normaal kogelslingeren, nu hoog), Marius Kranendonk (verspringen/speerwerpen, 1e en 8e) en de jongens die er tijdens de 3e wedstrijd niet bij waren Piet de Reuver, Alwin Groen, Jesse Heppener, Almo Daved, Paul Boon, Joris Sinnige, Norbert Hoven, Oskar Jansen en Jarmo Leeuwerink.

We hebben met deze fantastische ploeg promotie naar de eredivisie afgedwongen. Uiteindelijk zelfs met 62 punten voorsprong op AV’23. Of we volgend jaar op het podium staan in de eredivisie met deze ploeg? Ik heb geen idee. Of clubliefde nog bestaat binnen de mooiste club van Nederland? Dat weet ik wel zeker!

Geplaatst op in Geen categorie

Reactie plaatsen

*