De oorzaak ligt verscholen in mijn lichaam

Laat ik eerlijk zijn. Het gaat dit zomerseizoen nog niet zoals gepland. De oorzaak ligt ergens verscholen in mijn lichaam. Eind maart merkte ik, dat ik steeds vaker een vermoeid gevoel in mijn lijf had. Tijdens bloedtesten in april bleek dat mijn leverfunctie niet optimaal was. Dit veroorzaakte de vermoeidheid. Vervolgens ben ik op trainingsstage (eind april) grieperig geworden en die griep (samen met de vermoeidheid) gingen niet weg. Zelfs  niet toen ik na wat ‘teleurstellende’ wedstrijden besloot om bijna volledige trainingsrust te nemen. Tijd dus om een nieuw bloedonderzoek te doen. De uitslagen hiervan kreeg ik afgelopen maandag terug: Hepatitis A. Opgelopen door besmet voedsel of water. BALEN! Gelukkig is het virus mijn lichaam uit en is mijn lever aan het herstellen. Dit gaat gepaard met slechte (FBK-Games, 7.03m) en betere (Gouden Spike, 7.41m) dagen. Dat bleek dus het afgelopen weekend wel!

Hoe nu verder? Ik mag gewoon trainen en wedstrijden doen. Het kan zijn dat het resultaat een keer tegen valt, maar daar moet ik voor dit seizoen mee leren leven. Uiteraard ga ik overleggen met mijn sportarts, welke middelen er zijn om op wedstrijden zo fit mogelijk op de baan te staan. Wel zal ik nog kieskeuriger zijn met het uitkiezen van mijn wedstrijden.

PS: geen zorgen, het is niet besmettelijk!

Geplaatst op in Geen categorie

Reactie plaatsen

*