Maxim Sportvoeding

Maxim sportvoeding
Maxim sportvoeding biedt een uitgebreide range aan producten. Met 3 productlijnen vooral gericht op de duursport en krachtsport biedt Maxim iedere sporter een product op maat.

Historie
Maxim is eigenlijk per toeval ontstaan nadat de oprichter, de Engelse wielrenner Steve Jennings, revalideerde van een ongeluk. Steve fietste met zijn racefiets tegen een openstaande deur van een volgauto en belandde met een aantal breuken in het ziekenhuis. Tijdens zijn revalidatieproces kreeg hij vanuit het ziekenhuis een koolhydratenmix toegediend, waar hij zich erg goed en energiek bij voelde. Na zijn herstel besloot Steve om deze unieke “energymix” commercieel te gaan maken voor het wielerpeloton. Dit product was echter zo puur dat het in eerste instantie niet geschikt was voor commerciële doeleinden. Hij kwam in contact met het medische team van Chris Boardman en samen met een aantal wetenschappers werd er een “superdrank” ontwikkeld. Hiermee was het eerste Maxim product geboren en Steve noemde het Maxim Original. Maxim werd de officiële leverancier van het Britse Olympische team en het leverde Chris Olympisch goud op op de 4000 meter achtervolging op de spelen in Barcelona (1992 -). Na de Olympische spelen ontdekte Steve pas echt de potentie van zijn “superdrank” en maakte hem beschikbaar voor alle duursporters. Maxim werd echt “hot” in Engeland.

Producten
Ik gebruik de volgende producten van Maxim:

Tijdens het sporten verlies je, behalve vocht, ook koolhydraten en mineralen. Een vochtverlies van slechts 2% van je lichaamsgewicht kan je prestatie doen dalen met 20%. De beste manier om dit tegen te gaan is een hypotone drank te drinken tijdens het sporten. Deze drank bevat de ingrediënten die je lichaam nodig heeft om je vochtbalans, koolhydraatvoorraad en mineralen op peil te houden.

Maxim Energy Drink biedt je de juiste combinatie van mineralen en koolhydraten om je lichaam te voorzien van vocht.

 

Tijdens het sporten moeten je spieren zich enorm inspannen. Na het sporten is de energievoorraad in je spieren dan ook behoorlijk verminderd. Om je voorraad aan te vullen is het belangrijk om koolhydraten te gebruiken na het sporten. Wanneer je koolhydraten combineert met eiwit wordt de opname in je spieren versneld. Dit zorgt voor een snel herstel zodat je lichaam klaar is voor de volgende training. Behalve het versnellen van de opname van koolhydraten, helpt eiwit ook bij het herstellen van spierschade.

Indien je Maxim Recovery Drink onmiddellijk na de training gebruikt, worden de voedingsstoffen het meest efficiënt geabsorbeerd.

 

Maxim Carbo loader is een neutraal wit poeder dat voor 97% uit koolhydraten bestaat, waarvan 6,7% suikers. Dit product is vooral geschikt om de koolhydraatvoorraden in de spieren te optimaliseren voor de inspanning. Met Maxim Carbo loader is het gemakkelijk om de hoeveelheid koolhydraten in je voeding op te hogen, zonder dat je heel veel moet gaan eten.

Je gebruikt het 1 dag voorafgaand aan je wedstrijddag. Op de wedstrijddag gebruik je het 2-3 uur voor aanvang van je inspanning.

Maxim Sportvoeding Benelux
www.maximsportvoeding.nl
Tel.: +31(0)77 399 92 90
Email: info@maximsportvoeding.nl