Nederlands Kampioen met 7.57m!

Het afgelopen weekend (17 februari 2013) stonden de Nederlandse Kampioenschappen indoor op het programma. Na het behalen van de outdoortitel in 2012 was mijn doelstelling om ook de indoortitel mee terug naar Amsterdam te nemen. Aangezien de NK indoor zeer waarschijnlijk mijn laatste wedstrijd van het indoorseizoen is, was ik extra gebrand om te laten zien dat ik een stap gemaakt heb deze winter. Tijd voor een nieuw pr dus!

Voor het complete verslag, foto’s en filmpjes: klik op ‘lees meer’.

dsf

Enkelproblemen45724_495577327167882_1004983650_n
Om 12.20u ging het los in het Apeldoornse zand. Aangezien ik in de aanloop naar het NK wat enkelproblemen had, besloot ik de wedstrijd met een voorzichtige poging te beginnen. De enkelproblemen stammen af van de wedstrijd in Gent op 2 februari. Daar heb ik bij mijn laatste sprong tijdens de afzet een flinke tik op de enkel gekregen, wat een verrekte enkelband en een lichte botkneuzing tot gevolg had. De laatste twee weken tot het NK heb ik daarom aangepast moeten trainen. Niet ideaal, maar mijn enkel was fit genoeg om met het NK mee te doen! De 7.27m die volgde op de eerste voorzichtige poging stemde niet meteen tot tevredenheid, maar was wel ruim voldoende voor de finale.

574676_542161019148143_1683718565_nSpringen op muziek
Tijdens de voorbereiding op mijn tweede poging hoorde ik ineens bekende muziek. De Atletiekunie had namelijk het fantastische idee opgevat om het NK indoor wat leuker te maken met muziek. Vooraf mocht ik mijn favoriete nummer opgeven om op te springen. Ik koos voor Right Here, Right Now van Fatboy Slim. Omdat mijn enkel tijdens de eerste poging geen pijn deed besloot ik vanaf dat moment meer gas te geven. Het resulteerde in een goede tweede sprong (7.53m, evenaring PR outdoor) en een verschrikkelijk slechte derde sprong, waarin ik ook nog een harde klap op mijn enkel kreeg.

sdTape
Tussen de kwalificatie en de finale in, ben ik daarom snel naar de fysio gegaan om mijn enkel in te laten tapen. Dit gebeurde gelukkig erg snel en dus kon ik de finale gewoon springen. De vierde poging was lafjes, om de enkel weer te testen (7.37m), maar daarna kon ik gelukkig nog twee keer laten zien dat 7.50m mijn basis niveau is geworden. Met 7.57m sprong ik een nieuw PR en de 7.53m in mijn laatste poging mocht er ook zeker wezen! De 7.57m was niet alleen ruim voldoende voor de Nederlandse Titel, ook sta ik hier mee 12e op de Nederlandse ranglijst allertijden!

Nu zit het indoorseizoen er weer op en ga ik hard werken richting outdoor. Het doel is om dan weer een volgende stap te zetten, richting de 7.70m! Geniet nog even van de onderstaande video, die mijn verste drie sprongen laten zien:

foto’s: foto.durand.nl & www.atletiekweek.nl

Geplaatst op in Geen categorie

Reactie plaatsen

*