Update: Einde winterseizoen!

De winter van 2012-2013 zit erop! De overstap van de 400m horden naar het verspringen verloopt op het eerste gezicht erg soepel, maar het is wel hard werken. Het harde werk leverde me tijdens het NK indoor de Nationale titel op, maar helaas ook een vervelende enkelblessure. Een zware botkneuzing en een verrekte enkelband weerhielden me de afgelopen maanden van sprongoefeningen.

Om zoveel mogelijk arbeid te kunnen verzetten, heb ik na het NK indoor met Emiel besloten om geen sprongwerk te doen tot half april en te werken aan andere verbeterpunten: snelheid en looptechniek. Ook het (lange) tempowerk en de krachttrainingen heb ik goed kunnen afwerken. De enkel gaf tot eind maart klachten, maar begin april heb ik voorzichtig wat meer sprongwerk op kunnen pakken. Dit hebben we uit kunnen bouwen naar sprongwerk met gewichtsvest en uiteindelijk heb ik afgelopen week weer de eerste sprongen in de verspringbak kunnen doen!

De eerste sprongen vielen niet tegen. We wilden graag bekijken of het verstandig is om tijdens de twee weken in Portugal al sprongwerk te gaan doen. Uit de bovenstaande beelden blijkt dat het met de enkel wel goed zit en ik vanaf nu weer het volledige programma kan draaien. Ik wil bij deze graag AV Zuidwal bedanken voor het beschikbaar stellen van hun accommodatie voor onze trainingen!IMG_4824

Om zo snel & goed mogelijk te herstellen en in de toekomst dit soort blessures te voorkomen, heb ik hard gewerkt aan de stabiliteit/kracht van mijn enkel. Juist als blessures je tegen houden is het belangrijk te investeren. En dat betekent ook gewoon thuis op de bank bezig zijn met herstellen:

Wedstrijdseizoen
Als op trainingsstage alles volgens plan gaat, dan zal ik mijn seizoen starten in Lisse. De eerste wedstrijden in het seizoen zal ik me beperken tot het verspringen. Dankzij de enkelblessure zal ik de eerste 2-3 wedstrijden van het seizoen gebruiken om ritme op te doen, om dan in de maand juni volledig fit en in vorm te gaan springen. Het (voorlopige) wedstrijdprogramma:

  • 11-05 TSB
  • 18-05 Recordwedstrijden
  • 20-05 T-meeting
  • 02-06 Competitie AAC
  • 09-06 Gouden Spike
  • 16-06 Competitie AAC

Van 19 april tot 3 mei ben ik op trainingsstage in Portugal. Het is de bedoeling om regelmatig (video)updates te verzorgen vanuit Monte Gordo, dus houd mijn website in de gaten!

 

 

Geplaatst op in Geen categorie

Reactie plaatsen

*